Werving & selectie

Mijn jarenlange ervaring met werving & selectie heeft betrekking op diverse uiteenlopende functies in de medische en/of farmaceutische wereld. Het zijn zowel functies binnen sales (Key Accountmanager, Rayonmanager, Sales Manager, Field Access Manager) als marketing (Projectmanager, Product Manager, Marketing Manager) als medisch (Medical Science Liaison, Medical Affairs Manager, Regulatory Affairs, Compliance, Drug Safety). Ook is ervaring opgedaan met het invullen van functies op het niveau van Business Unit Manager, Medical Director en Market Access Manager.

Intake en functieprofiel
Een opdracht start natuurlijk met een intake. Een functieprofiel dient als basis voor een goed beeld van de in te vullen positie. Het profiel wordt echter pas compleet door overleg over de persoon die gezocht wordt voor de vacature. De nuances die besproken worden met de HR-manager of direct leidinggevende zorgen voor dit complete beeld. Naarmate de samenwerking langer bestaat, krijg ik makkelijker grip op welke mensen goed binnen het team en de organisatie zouden kunnen passen.

Vertrouwensrelatie
Met veel opdrachtgevers is in de loop der tijd een basis gelegd voor langdurige samenwerking. Zij geven mij een kijkje in hun keuken en laten me kennismaken met medewerkers die belangrijk zijn voor de nieuw aan te nemen collega. De op te bouwen relatie is persoonlijk, en gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Persoonlijke aanpak
Een persoonlijke aanpak is kenmerkend voor mijn contacten met opdrachtgevers en met kandidaten. Veel kandidaten ken ik al vanaf hun start in onze branche. Er ontstaat een band door de meerdere contactmomenten gedurende hun loopbaan: om te sparren, om te overleggen over een functie elders, of omdat een kandidaat inmiddels opdrachtgever is geworden.

Referenties
Die zijn uiteraard op verzoek beschikbaar.