Werving & selectie

Mijn ervaring is opgebouwd binnen diverse uiteenlopende functies in de medische of farmaceutische wereld. Van Medisch Directeur tot Account Manager en van Product Manager tot Market Access Manager.

Intake en functieprofiel

Een opdracht start natuurlijk met een intake. Een functieprofiel is een basis voor een goed beeld van de te zoeken nieuwe collega. Het profiel wordt echter vaak compleet door de nuances die besproken worden met de HR-manager of direct leidinggevende. Naarmate de samenwerking langer bestaat, krijg ik makkelijker grip op wat precies bedoeld wordt, welke mensen goed binnen het team en de organisatie zouden kunnen passen.

Vertrouwensrelatie

Met veel opdrachtgevers heb ik een basis gelegd voor langdurige samenwerking. Zij geven mij een kijkje in hun keuken en laten me kennismaken met medewerkers die belangrijk zijn voor de nieuw aan te nemen collega. De op te bouwen relatie is persoonlijk, en is gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak is kenmerkend voor mijn contacten met opdrachtgevers en met kandidaten. Veel kandidaten ken ik al vanaf hun start in onze branche. Er ontstaat een band door de meerdere contactmomenten gedurende hun loopbaan: om te sparren, om te overleggen over een functie elders, of omdat een kandidaat inmiddels opdrachtgever is geworden.